مدیریت ایرانی

سیری در اندیشه، نظریه و مبانی مدیریت مردمی یا انسان محور

" معرفی "

مورد کاوی آسیب ‏شناسانه

معرفی درس‏ گفتار

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه

خدمت همه ملّت بزرگ ایران و همه فرهیختگان، دانشمندان، صاحب‌نظران و علاقه‌مندان به سرنوشت ملّت ایران و جامعه بشری سلام عرض می‌کنم و یک بار دیگر نوروز و بهار و سال جدید را تبریک عرض می‌کنم و از خدای متعال می‌خواهم که بهترین سرنوشت، بهترین ایّام، نشاط، شادی، امنیت، رفاه و آرامش را به همگان هدیه بکند.

خاستگاه نظریه مدیریت ایرانی

بنا بر تجربیات مدیریتی طولانی و مطالعات و بحث‌های بسیار گسترده و عمیق و جدّی با حضور صاحب‌نظران و متفکّران و متخصّصان طی سال‌های گذشته، به یک نظریه جدیدی در مدیریت جامعه رسیدیم.

علّت اصلی رسیدن به نظریه جدید دو عامل اصلی است، عامل اصلی بررسی ریشه‌های استمرار مشکلات در طول هفتاد سال گذشته در ایران بوده است، طی هفتاد سال گذشته مشکلات اساسی اجتماعی و اقتصادی و حتی فرهنگی ما از خودشان پایداری جدّی نشان دادند. تمام اقداماتی که طی هفتاد سال برای کاهش این مشکلات و پیشرفت کشور انجام شده، مورد مطالعه قرار گرفت. به این نتیجه رسیدیم که اشکالات را باید در یک لایه دیگری، لایه زیر ساختی جستجو کرد و تا زمانی که بسترها و زیرساخت‌های اساسی تغییر نکنند و اصلاح نشوند، اصلاحاتی که در رو بنا انجام می‌شود نتایج پایداری نخواهد داشت.

چرا نظریه ایرانی؟

علّت دوم، بحث نظریه اداره جوامع است، هر جامعه، هر حکومت، و یا هر مدیریتی برای پیشبرد اهداف خود نیازمند نظریه است، تئوری اداره کشورها، تئوری اداره جوامع. یک عدّه پیرو مکاتب سوسیالیستی هستند، چه در تخصیص و مالکیت منابع و چه در مدیریت جوامع. عدّه دیگری دنبال نظامات سرمایه‌داری هستند و البته هر دوی این ها در عمل منجر به سعادت بشر نشدند. در چهل سال اخیر علی‌رغم تجربیات تاریخی بسیار ارزشمند ملت ایران در مدیریت، ما فاقد یک نظریه روشن برای اداره کشور هستیم، به گونه‌ای که تکلیف مردم و تکلیف فعّالین در بخش‌های گوناگون، در اقتصاد، فرهنگ و سیاست همچنان مبهم است و دائماً شاهد نوسانات بسیار بزرگ و سریع و متناوبی در سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و حتی معیارهای ارزشیابی و نظام ارزشی هستیم. تلاش کردیم با توجه به باورهای ملّت ایران، با توجه به موانع اندیشه‌ای ملّت ایران یک نظریه جدیدی را برای مدیریت کشور در بخش‌های گوناگون و البته به طور خاص در بخش اقتصادی عرضه بکنیم.

بخش ‏ها و سرفصل‌های اساسی این نظریه

ما اسمش را نظریه مدیریت ایرانی گذاشته‌ایم، که ذیل آن سیری در اندیشه، نظریه و مبانی مدیریت مردمی خواهیم داشت و آن را به بحث خواهیم گذاشت. در بخش اوّل به طور طبیعی مشکلات موجود را ریشه‌یابی می‌کنیم، و زیر‌ساخت‌هایی که باید اصلاح شود را مورد بحث قرار می‌دهیم. در بخش دوّم به مبانی می‌پردازیم که راه‌حل‌ها را تبیین و توجیه می‌کند

نگاه به انسان‌ها، حقوق انسان‌ها، روابط بین انسان‌ها، نقش مدیریت و حاکمیت، رابطه مدیریت با حاکمیت، نقش مردم در پیشرفت کشور و اداره کشور در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به بحث گذاشته می‌شود

درخواست نقد و بررسی نظریه توسط صاحب‌نظران

من از همه دلسوزان، صاحب‌نظران و نخبگان و علاقه‌مندان دعوت می‌کنم همراهی کنند، بزرگواری کنند و ملاحظه کنند و برای اصلاح و تکمیل کمک کنند. این یک کار ابتکاری و بدیع است، نه اینکه بخش‌هایی از این مطالب را دیگران مطرح نکردند، اما به طور یکجا به‌عنوان نظریه مدیریت ایرانی گمان ندارم جایی مطرح شده باشد. طبیعی است که ضعف‌های خودش را دارد، اشکالات خودش را ممکن است داشته باشد، باید به تکمیلش کمک کنیم، محور نظریه این است که همه باید با هم جامعه را اداره کنیم، همه باید در یک فضای دوستانه، برادرانه، تعاملی و هم‌افزا مشارکت کنیم، تفاوت‌ها نباید موجب تقابل شود، تفاوت‌ها باید موجب همکاری باشد، هر کس برای تکمیل خودش نیاز به مثبتات و توانایی‌های دیگران دارد و این باید موجب انسجام، وحدت و هم‌افزایی شود.

من مجدد درخواست می‌کنم و دعوت می‌کنم بیایید مشارکت کنیم. چندین قسمت است این‌ها به مرور پخش خواهد شد، در هر بخشی توقّفی می‌دهیم، سؤالات و نظریات جمع‌آوری خواهد شد، و در یک برنامه زنده ان‌شاءالله من در خدمتتان برای بحث پیرامون سؤالات، پیشنهادات، و نکاتی که شما خواهید فرمود، هستم. امیدوارم با همراهی و همکاری و کار مشترک بتوانیم یک نظریه کاملاً مدوّن، و متعالی و کارسازی ارائه دهیم که نه تنها برای مردم ایران بلکه در کل جهان به‌عنوان یک نظریه ایرانی مورد استفاده همه کسانی قرار بگیرد که نظم موجود و نظریه‌های موجود نتوانسته‌اند سعادت آن‌ها را تأمین کنند.

پیشاپیش ماه مبارک رمضان را هم تبریک می‌گویم، امیدوارم برای اصلاح امور، برای همبستگی و همدلی، برای اینکه تدابیر شکوفا بشود و برای اینکه اندیشه‌ها بلند بشود، افق‌های نگاه‌ها دورتر بشود، همت‌ها قوی‌تر و مستحکم‌تر بشود، و دست‌ها بیش از گذشته به هم گره بخورد ان شاءالله با یک حرکت جمعی بتوانیم ایران عزیز و پس از آن جهان را با کمک همه ملّت‌ها به نقطه مطلوب برسانیم.

موفق و عزیز باشید

 

منبع : کتاب نظریه مدیریت ایرانی

 

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}